Wysłane przez irina w pt., 08/30/2013 - 07:35
Nic nie zastąpi produktów domowej roboty, a już z pewnością zrobienie keczupu jest jak zdrowe tak i przyjemne! Domowy keczup jest pozbawiony barwników oraz konserwantów, może być smaczną alternatywą dla produktów sklepowych, często robionych z wątpliwej jakości warzyw i pełnych podejrzanych chemicznych dodatków.
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w pt., 04/30/2010 - 04:18
Najważniejsze jest, aby kwiaty mniszka zbierać w odpowiednich miejscach. Musimy mieć pewność, że nie są one zanieczyszczone przez kurz, spaliny i inne szkodliwe toksyny.
Przepis
około 200 kwiatów mniszka rozłożyć na białym papierze aby wyszły z nich robaczki, po czym zalać 1/2 l zimnej wody, zagotować i pozostawić na całą noc.
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w pt., 10/23/2009 - 08:11
Składniki
100 gram masła (min 72% tłuszczu)
25 dkg cukru pudru
starta skórka z 1 cytryny
2 jaja 25 dkg mąki
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w wt., 10/20/2009 - 07:57
Składniki
0,8 kg startych jabłek BIO
1 l wody
4 łyżki cukru trzcinowego BIO
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w pon., 07/27/2009 - 08:39
O muffinach napisano już chyba wszystko. Dodam tylko od siebie, że dozwolone są wszelkie wariacje z zachowaniem dwóch reguł: podział na suche i mokre składniki, oraz wymieszanie suchych z mokrymi tak, aby się połączyły, ale bez dokładnego miksowania. Poniższy przepis stworzyłam sama.
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w śr., 06/17/2009 - 06:21
Składniki
1 mała młoda kapusta
2 średnie marchewki
1 cebula
pęczek koperku
½ łyżeczki gorczycy
sól, pieprz ziołowy do smaku
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w śr., 06/17/2009 - 06:19
Składniki
2 pomidory
1 ogórek
½ pęczka koperku
3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
szczypta soli i cukru
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w śr., 06/17/2009 - 06:11
Składniki
2 szklanki świeżych liści bazylii
3 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
2 łyżki orzeszków z sosny (piniowych) lub orzechów włoskich
1/2 szklanki oliwy z oliwek
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w wt., 06/02/2009 - 12:35
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 łyżka masła
1 pęczek koperku
100g świeżo startego parmezanu
|
Wysłane przez Anonim (niezweryfikowany) w wt., 06/24/2008 - 07:57
Składniki: 3 szklanki wody, 3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej, 1 słodkie jabłko i 1 gruszka, 2 łyżki wypłukanych rodzynek ,1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego, cienki plasterek korzenia imbiru, cynamon.
|